A szárnyas hangya megjelenésének okai

A szárnyas hangya megjelenése sokszor az embert aggodalommal tölti el. Hangyairtás során rendszeresen megjegyzik, hogy itt bizony szárnyas hangyák is vannak! Ezért szükségesnek tartottuk, hogy pontosan meghatározzuk, mi a különbség a szárnyas és a nem szárnyas hangyák között!

A hangyák életciklusa

A hangyáknak tavasszal van a párzási időszakuk. Ilyenkor a termékeny nőstények és hímek szárnyakat növesztenek és kirajzanak a bolyból, amit más néven “nászrepülésnek” hívunk. A rajzás célja a szaporodás. Megtermékenyítés után a hímek elpusztulnak, a megtermékenyített nőstényekből lesznek a “királynők” és új hangyabolyt alapítanak. A nem megtermékenyített nőstények ledobják szárnyaikat és belőlük lesznek a dolgozók.

Szárnyas hangya

Mit jelent, ha szárnyas hangyákat látunk a házban?

Szárnyas hangya

Ha a házban szárnyas hangyákra leszünk figyelmesek, akkor az valószínűleg annak a jele, hogy a házban vagy a ház alatt egy hangyaboly van. A szárnyas hangyák lambériák, ablak foglalatok, ventilátorok, padlók vagy falak különböző nyílásai körül jelennek meg, gyakran az ablakok köré sereglenek.

Amennyiben a szárnyas hangyák a házon kívül, teraszon, zsalukon vagy ablakok körül jelennek meg, akkor azok pusztán egy közeli kolónia létét jelzik, mely valószínűleg a szabadban van. Ettől függetlenül nem árt átkutatni a házat, hangyákra utaló jeleket keresve.

Hangyák lepték el otthonát?

Professzionális hangyairtás

hangyairtás

Hangyairtás permetezéssel, gélezéssel és speciális porozó gépekkel.

Olvassa el részletes leírásunkat a hangyairtási módszereinkről!

Hangyairtás

MEGÁLLÍTJUK A HANGYÁK TERJEDÉSÉT

és felszámoljuk a hangyakolóniát!
Bízza ránk otthona védelmét!

Kérje ajánlatunkat és munkatársunk 1 munkanapon belül keresni fogja Önt a megadott elérhetőségeken!

Ajánlatkérés