Magyarországon több mint 100 hangyafaj honos. Honlapunkon kizárólag az otthonaink környezetében élő és esetenként azt támadó hangyafajokkal foglalkozik.

Lóhangya

Lóhangya

A lóhangyák nem egészségügyi kártevők, viszont a rágásukkal komoly károkat okozhatnak a lakóépületekben! Jellegzetes házon belüli fészkelőhelyeik a faszerkezetek, tetőterek, a hab vagy üvegszálas szigetelések, stb.

Bővebben
Fáraóhangya

Fáraóhangya

A kolóniák általában az épületek falába költöznek be, különösen a fűtő- és meleg vízvezetékek közelében. Egyes esetekben különféle berendezési tárgyakban (pl. szekrényben, ágyneműtartóban stb.) valamint a hosszú ideig tárolt élelmiszerekben is kialakulhatnak bolyok.

Bővebben
Házi hangya

Házi hangya

Aktívan terjed és ha sikerül neki, akkor a lakásba is bevándorol, de be is hurcolható pl. cserepes növénnyel. Mindenevő, szabadban főleg a levéltetvek nedvét fogyasztja, a lakásban azonban bármilyen élelmiszerrel szívesen táplálkozik.

Bővebben
Kis fekete hangya

Kis fekete hangya

Nagyon gyakori hangyafajta. Elsősorban szabadban fordul elő, az épületekbe kizárólag táplálékért jár be. Az épületek körül a boly bejárata a felszínre hordott kis földkupacokról könnyen felismerhető. Általában a falak repedésein keresztül, a téglák között jutnak be.

Bővebben
Gyepi hangya

Gyepi hangya

Kertes házakban és élelmiszer-raktárakban fordul elő, amiket főleg ősszel és tavasszal keres fel élelemszerzés céljából. A fészkét a házon kívül a föld alatt alakítja ki. Általában nyáron rajzanak ki, de fűtött helyeken már kora tavasszal is elszaporodhatnak.

Bővebben
Szárnyas hangyák

“Szárnyas” hangyák

Mi a különbség a szárnyas és a nem szárnyas hangyák között? Hangyairtás során rendszeresen megjegyzik, hogy itt bizony szárnyas hangyák is vannak, ezért szükségesnek tartottuk, hogy pontosan meghatározzuk a szárnyas hangyák fogalmát.

Bővebben