A fáraóhangyák jellemzői

Meleg égövről származó, trópusi rovar. A nőstény (királynő) 3,5-5 mm hosszú. Szárnyait sikeres párzás után elveszíti. A hímek 3-4 mm nagyságúak, feltűnően feketék és mindig szárnyasak. A legnagyobb tömegben előforduló, szárnyatlan, 2-2,5 mm hosszú dolgozók igen vékony testalkatúak, vörösessárga színűek, sötétebb hátsó testvéggel.

Szaporodásuk

Az anya életében több száz petét rak le, melyekből a lárvák 5-6 nap alatt kelnek ki. Sok hangyafajtól eltérő tulajdonsága, hogy egy-egy fáraóhangya bolyban több száz királynő is együtt élhet az utódok megfelelő biztosítása végett.

Fáraóhangya
Fáraóhangya

A fáraóhangyák táplálkozási szokásai

Mindenevők, bármely élelmiszert elfogyasztják. A kolóniák általában az épületek falába költöznek be, különösen a fűtő- és meleg vízvezetékek közelében. Egyes esetekben különféle berendezési tárgyakban (pl. szekrényben, ágyneműtartóban stb.) valamint a hosszú ideig tárolt élelmiszerekben is kialakulhatnak bolyok. Tűvékonyságú járatait a csempefúgákban, a konnektordobozokban, villanyvezetékek közelében és a csővezetékek áttörési helyén alakítja ki.

Hogyan jut be a fáraóhangya a házba?

Az épületbe kizárólag passzív úton, berendezési tárgyakban vagy élelmiszerekben kialakult bolyokkal jut be, ezután az épületek szintjei között a csővezetékek mellett terjed tovább. Jelenlétét parányi mérete miatt csak akkor fedezzük fel, amikor már jelentős mértékben elszaporodott.

Hangyák lepték el otthonát?

Professzionális hangyairtás

hangyairtás

Hangyairtás permetezéssel, gélezéssel és speciális porozó gépekkel.

Olvassa el részletes leírásunkat a hangyairtási módszereinkről!

Hangyairtás

MEGÁLLÍTJUK A HANGYÁK TERJEDÉSÉT

és felszámoljuk a hangyakolóniát!
Bízza ránk otthona védelmét!

Kérje ajánlatunkat és munkatársunk 1 munkanapon belül keresni fogja Önt a megadott elérhetőségeken!

Ajánlatkérés